Advertising and Marketing in simple words

دانشنامه تبلیغات و بازاریابی آنلاین به زبان ساده

Advertising and Marketing in simple words

دانشنامه تبلیغات و بازاریابی آنلاین به زبان ساده

در این پایگاه به توضیح و تشریح اطلاعات، اصطلاحات تبلیغات دیجیتال در فضای آنلاین و راهکارهای حضور در فضای مجازی و اینترنت می پردازیم.

تبلیغات

در این پست می‌خواهیم یکی از الگوهای تبلیغاتی موثر را برای شما معرفی کنیم. این الگو «AIDA» نام دارد، که به سبک‌های مختلفی می‌توان آن را پیاده‌سازی کرد.

 

AIDA مخفف شده از چندین کلمه است:

·         توجه – Attention

     علاقه – Interest

     خواست – Desire

    عمل – Action

 

 

AIDA

 

این ساختار به صورت مرحله‌ای پیاده‌سازی می‌شود.

 

 

1.   1.       مرحله اول: طرح مساله و به چالش کشیدن مخاطب

2.        مرحله دوم: معرفی منجی داستان

3.       مرحله سوم: معرفی و نمایش کاربردهای محصول

4.        مرحله چهارم: بیان ویژگی‌های مهم و غیر مهم محصول برای مخاطب

5.       مرحله پنجم: معرفی «گل درشت» منافع محصول برای مخاطب

6.        مرحله ششم: فراموش‌کار فرض کردن مخاطب

7.       مرحله هفتم: درخواست برای اقدام از مخاطب

8.       مرحله هشتم: شعار شرکت

 

 

 

 

اکنون می‌خواهیم در مورد هر بخش به نکاتی اشاره کنیم.

 

مرحله اول: طرح مساله و به چالش کشیدن مخاطبدر اغلب موارد آگهی با طرح مساله یا با یک سوال که آن هم با «آیا» شروع می‌شود.

·         آیا از پاک کردن سبزی خسته شده‌اید؟

·         آیا شستن شیشه‌ها برای شما هم زجرآور است؟

·         آیا شما از هم کباب درست کردن روی اجاق گاز خسته شده‌اید؟

 

مرحله دوم: معرفی منجی داستان: در این مرحله، ناجی داستان وارد تصویر می‌شود و معروف‌ترین جمله‌ای که در این بخش آگهی می‌شنویم این است: «ما به شما فلان محصول را معرفی می کنیم». در این مرحله نام محصول به همراه شرکت تولیدکننده‌ی آن به طور شفاف به اطلاع بیننده می‌رسد.

 

 

مرحله سوم: معرفی و نمایش کاربردهای محصولبعد از معرفی نام محصول و نمایش زیبای آن نوبت آن است تا کاربردهای محصول را با جزییات فراوان و با حوصله برای مخاطب بگوید و به شکل بسیار واضحی هم نمایش دهید. یادتان باشد در سبک حلزونیسم برای مخاطب نباید هوش زیادی قائل باشید. مثلا وقتی می‌خواهید بگوید با استفاده از «جاروی فلان» به راحتی گوشه‌ی میزها را پاک می‌کنید، حتما باید زن را لبخند به لب و در کمال آرامش در حال پاک کردن نشان دهید. یا مثلا وقتی می‌گویید دستگاه «پلین» به راحتی میوه را خرد می‌کند، باید زن را خندان و با کم‌ترین فشار بر روی دستگاه خرد کن پلین نشان دهید. (دقیقا برعکس مرحله اول که طرح مساله می کردید).

 

مرحله چهارم: بیان ویژگی‌های مهم و غیر مهم محصول برای مخاطب: یادتان باشد که بدیهی‌ترین ویژگی‌ها را هم باید فریاد بزنید. مثلا بگویید این دستگاه «ست آپ باکس» دکمه‌ی خاموش و روشن دارد. حتی برای رفاه شما این دکمه را جلوی دستگاه گذاشتیم تا راحت خاموش و روشن کنید. یا بگویید این دستگاه مجهز به سیستم هدفون است و می‌توانید هدفون به آن وصل کنید؛ و یا بگویید قابلیت اتصال فیش سه رنگ هم دارد. راستی تایمر هم دارد که زمان را به شما نشان می دهد!

 

 

مرحله پنجم: معرفی «گل درشت» منافع محصول برای مخاطب: شما نباید خسته شوید. فکر نکنید مخاطب هم خسته می‌شود. حالا باید نتیجه‌ی استفاده از محصول را به مخاطب نشان دهید. اعتماد‌به‌نفس داشته باشید و با محصول طوری برخورد کنید که تحولی بزرگ را در زندگی باعث می‌شود و باعث افزایش کیفیت زندگی و رفع تمام مشکلات بشر می‌شود. مهم نیست شما مثلا تولیدکننده‌ی جارو هستید؛ مهم آن است که استفاده از جارو باعث تمیزی خانه و در نتیجه رضایت شوهر از زن و در نتیجه زندگی همراه با لطف و مهربانی می شود!

 

 

مرحله ششم: فراموش‌کار فرض کردن مخاطب. «صبرکنید»: دقیقا درست خواندید «صبر کنید». احتمالا فکر کردید الان وقت آن است که چند تا شماره تلفن اعلام کرده و نتیجه‌گیری نهایی کنید. اما نه، الان دقیقا باید عبارت «صبر کنید» را به کار ببرید و برخی دیگر از مصادیق کاربرد محصول را که در ابتدا گفتید این بار به شکلی دیگر بگویید. مثلا اگر در ابتدای آگهی گفتید که خردکن پلین برای خرد کردن سیب‌زمینی ، توت‌فرنگی و خیار مناسب است، این بار بگویید «صبر کنید. آیا شما در خرد کردن گلابی هم مشکل دارید و شوهر شما از این قضیه ناراضی است؟ شما با پلین این مشکل را برطرف خواهید کرد

 

 

مرحله هفتم: درخواست اقدام از مخاطب: حالا همان شماره تلفن‌ها که در کل اگهی پایین صفحه نوشته بودید را به صورت «گل درشت» اعلام کنید و نشان دهید. راستی خرید پیامکی فراموش نشود. شما به مخاطب بگویید پیامک بزند و همان روز توسط پیک محصول را دریافت کند. این صحنه را هم «گل درشت» نشان دهید که «درب» خانه باز می‌شود، مشتری محصول را از پیک می‌گیرد و بدون آنکه پولی بدهد پیک از او خداحافظی می‌کند. راستی در صحنه‌ی بعد، بچه‌ها باید از باز کردن محصول ابراز رضایت کنند و گل از گلشان بشکفد.

 

 

مرحله هشتم: شعار شرکت: الان هم شعار سازمان را بگویید و آگهی را تمام کنید. همین تیزر را برای دو تا سه ماه دائما روزی چند بار تکرار کنید. نگران حوصله‌ی مخاطب هم نباشید.

 

در کل یادتان باشد هر آن‌چه که در این سبک و در این مراحل می‌گویید را باید دقیق نمایش هم بدهید. در واقع در این سبک، صدا و تصویر هر دو همزمان به مغز مخاطب حمله می‌کنند. در واقع آگهی شما کات‌های تصویری زیادی خواهد داشت و ریتم تند از ویژگی‌های آن خواهد بود.

سخن آخر

در این سبک یادتان نرود که از چند خانم و آقا استفاده کنید که در حال ابراز خوشحالی از استفاده‌ی محصول هستند. این به شما کمک به‌سزایی می‌کند.

 

منبع: کافه بازاریابی

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی